ကၽြန္ေတာ္သိပ္ၾကိဳက္တဲ့ ကိုရီယားကင္ဘာဘ္ျပဳလုပ္နည္းေလး (Making Korean Kimbab) ဆရာမ ေဒါက္တာတင္တင္ေအးဘေလာ့မွ ကူယူေဖၚျပပါသည္။
လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁၊ ထမင္း (ဆန္ ၂ ခြက္)
၂၊ ေရညွိရြက္ (ကင္မ္)
၃၊ ေထာပတ္သီး (သခြါးသီး (သုိ႔) မုန္လာဥနီ ထည့္လွ်င္လည္း အဆင္ေျပပါသည္ )
၄၊ မုံလာဥခ်ဥ္ပတ္ ( ျမန္မာျပည္မွ ခ်ဥ္ပါတ္ႏွင့္ မတူပါ )
၅၊ ဂဏန္းအသားတု၊ ငါးေသတၱာ၊ ဝက္သားျပား၊ ဝက္အူေခ်ာင္း စသည္တုိ႔ကုိ သုံးနုိင္ပါသည္။
၆၊ ပဲငံျပာရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ႏွမ္းဆီ ၊ ႏွမ္း ၊ ၾကက္သြန္မိတ္
၇၊ ထမင္းလိပ္လိပ္ရန္အတြက္ ဝါးျဖာ ( ဝါးယင္းလိပ္အေသး )
ျပဳလုပ္ပံု
၁။ထမင္း ႏွင့္ နယ္မည့္ေဆာ့စ္ ကုိ အရင္ျပင္ပါ။ ေဆာ့စ္ကုိ သၾကား တဇြန္း ၊ ရွာလကာရည္ ၂ ဇြန္း ၊ ဆားလဘက္ရည္ဇြန္း၂ ဇြန္း တုိ႔ ျဖင္႔ ျပဳလုပ္ပါသည္။
၂။ျပီးလ်င္ ေဆာ႔စ္ကုိ ခ်က္ထားေသာထမင္း ႏွင့္ ေရာနယ္ပါ။
၃။ငါးေသတၱာတြင္ ပါေသာအရည္မ်ားကုိ ကုန္စင္သည္အထိ သြန္ပစ္ၿပီး အရည္မ်ားခန္းေျခာက္သြားသည္အထိ ၂ မိနစ္ခန္႔ အပူေပးပါ။ ျပီးလ်င္ ဓါးျပားရုိက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴတဥႏွင့္ ေရာေမႊေပးပါ။ ထုိ႔ေနာက္ ပဲငံျပာရည္ ၂ဇြန္း ၊သၾကား ၁ ဇြန္း ၊ ႏွမ္းဆီ ၁ ဇြန္းခန္႔၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈ႔ံ အနည္းငယ္ ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ လွီးထားၿပီးသား ၾကက္သြန္မိတ္ထည့္ၿပီး ႏႈံ႕ေအာင္ေမႊေပးပါ။ ထုိ႔ေနာက္ ႏွမ္း ၁ ဇြန္းခန္႔ထည့္ေမႊၿပီး ပုဂံထဲတြင္ခဏထည့္ထားပါ။
၄။ဝါးျဖာေပၚမွာေရညွိဖတ္ကုိတင္ပါ။ေနာက္ေဆာ့စ္ႏွင့္နယ္ထားေသာထမင္းကုိပုံတြင္
ျပထားသည့္အတုိင္း အနားမ်ားခ်န္ၿပီးျဖန္႔တင္လုိက္ပါ။
၅။ ပံုတြင္ျပထားသလုိ ေစာေစာကခ်က္ထားေသာငါးေသတၱာကုိထမင္းေပၚတြင္ ထပ္မံျဖန္႕လုိက္ပါ။ ထမင္းႏွင့္အျပည့္တင္စရာမလုိပါ။ ပုံတြင္ျပထားသေလာက္သာ ျဖစ္ပါသည္။
၆။ ထမင္းလိပ္တြင္ထည့္မည့္ အစာမ်ားကို ထည့္သည္။ (ပံုတြင္ မံုလာဥ ၊ ဂဏန္းသားအတု၊ ေထာပါတ္သီးတုိ႔ကုိထည့္သည္) သခြါးသီး၊ မုံလာဥနီ ၊ ၾကက္ဥေၾကာ္၊ဝက္အူေခ်ာင္း စသည္ျဖင့္ မိမိတုိ႔ ႏွစ္သက္ရာ အသီးအႏွံ အသားတုိ႔ကုိလည္း အေခ်ာင္းကေလးမ်ားလွီး၍ ထည့္ႏုိင္ပါသည္။
၇။ ပံုတြင္ ျမင္ရသည့္အတုိင္း ထမင္းလိပ္ကုိ ျပဳလုပ္ပါ။
၈။ ပုံတြင္ျပထားသလုိ ဓါးနွင္႔လွီးျပီးရင္ေတာ႔ အရသာရွိေသာ ေရညွိထမင္းလိပ္ ကုိ အသင့္စားသံုးႏုိင္ပါၿပီ။
Sunday, August 23, 2009
Making Korean Kimbab ကိုရီယားေရညွိထမင္းလိပ္ျပဳလုပ္နည္း
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment